Coronacrisis: volg hier de btw-gevolgen en -maatregelen

Gepubliceerd op 27 maart 2020

COVID-19: impact btw
Klik hier om de btw-gevolgen en -steunmaatregelen te volgen 
 
De verspreiding van het coronavirus heeft ook heel wat gevolgen op het vlak van de btw. Enerzijds zijn er de specifieke maatregelen die de overheid ter zake heeft genomen en mogelijks nog zal nemen, maar deze crisis heeft ook nog andere btw-gevolgen. Denk maar aan de talloze annuleringen van evenementen en klanten die terugbetaald moeten worden of die vouchers in de plaats krijgen, kappers die forfaitair worden belast op een vastgelegd aantal handelingen, terwijl zij nu veel minder of geen klanten over de vloer krijgen, …
Op onze speciale pagina ‘COVID-19: btw impact’ vind je een overzicht van verschillende gevolgen en maatregelen inzake btw. Deze pagina wordt zeer geregeld bijgewerkt en suggesties voor extra topics mogen steeds gemaild worden naar info@btw-lijn.be.
Ook in deze uitzonderlijke periode blijven wij bij De btw-lijn, de ondernemingen en hun accountants en boekhouders bijstaan met hun btw-vragen en -problemen. Onze systemen draaien in een volledig beveiligde cloudomgeving en alle medewerkers kunnen vanop afstand alle dossiers managen. Zij werken allemaal van thuis uit om het risico op besmetting en verspreiding zo minimaal mogelijk te houden, dus ook voor meetings met jullie doen wij voorlopig beroep op ons systeem voor video-conference.
Momenteel zijn alle fysische seminaries opgeschort. Wij hopen zo snel mogelijk nieuws te kunnen brengen over ons klantenseminarie dat normaal begin juni zou doorgaan.
Het hele team van De btw-lijn hoopt dat elk van jullie, en jullie familie, vrienden en collega’s in goede gezondheid mogen blijven en wij duimen samen met jullie dat deze moeilijke periode snel voorbij zal zijn.
Jurgen, Rob, Koen, Erik, Steven, Francis, Evy, Davy, Kim, Bert, Tania, Priscilla.
 


Heb je graag toegang tot de nieuwsberichten?

Bestaande klant?

Nieuwe klant?