Certificaten GKS ingetrokken?

Gepubliceerd op 16 december 2019

Begin december verschenen er nieuwsberichten over het gebruik van frauduleuze software bij geregistreerde kassasystemen (GKS) van een bepaalde leverancier. Gebruikers van een GKS afkomstig van deze leverancier hebben waarschijnlijk al een schrijven ontvangen van de FOD Financiën dat de certificaten van hun GKS met onmiddellijke ingang zijn ingetrokken.
Het is voor deze gebruikers belangrijk om zo snel als kan contact op te nemen met de betrokken dienst die de brief heeft verstuurd om een afspraak te maken zodat de bevoegde ambtenaren ter plaatse kunnen komen vaststellen of het gebruikte GKS al of niet nog aan de wettelijke voorschriften voldoet. De kans bestaat dus dat het geïnstalleerde GKS verder gebruikt mag worden, en er geen ander GKS geïnstalleerd moet worden (te verifiëren door de fiscus).
De FOD Financiën heeft ons telefonisch bevestigd dat de aangeschreven ondernemingen hun geïnstalleerd GKS voorlopig verder mogen blijven gebruiken in afwachting van het plaatselijk nazicht van dat GKS. Er is dus geen nood om al onmiddellijk over te gaan tot het uitreiken van de traditioneel met de hand in te vullen btw-bonnetjes.
 


Heb je graag toegang tot de nieuwsberichten?

Bestaande klant?

Nieuwe klant?